7.–8. 7. 2017

Všichni už vědí, že mám lukostřelecké soutěže ráda a tak se snažím na nějaké dostat, když to umožní práce a spoustu jiných věcí. Vyrazili jsme v hojném počtu já – Veronika, Petruš, Dana, Vašek a Láďa na motorce.

Ronov je moc pěkné malé město blízko Seče, kde jsem trávila mládí, takže jsem jela jako na prázdniny. Ronov má krásně opravené a opečovávané náměstí. Trochu jsme hledali, kdeže to vlastně máme střílet a stanovat. V tomto Google zklamal, ale máme telefony, takže jsme se doptali. Bohužel jsme přijeli za velké bouřky a půl hodiny nemohli vylézt z auta.

Povedlo se, stany jsme postavili, seznámili se a vzhledem k velkému přívalu deště, který vyplavil vedle stojící čističku do potoka, přežili i nevábný vzduch v okolí. Ráno už bylo všechno jinak, čistička nesmrděla.

Dorazil i Bob se svýma klukama a byl nám přidělen kvočna Pavel. Což bylo super, protože mně a Petruš dělal kvočnu na 1. jarním šípu asi před dvěma lety. Takže jsme se všichni doseznámili a začali střílet v lese. Pěkně jsme postupovali a někomu to šlo líp, někomu hůř. Po obědě jsme se dostali na louku, kde se mi líbila nejvíc střelba z koně a střelba na orlobažanta. Zajímavá byla střelba na kolečka, která byla vystřelována z takového prapodivného zařízení. Nakonec bylo vyhodnocení a střelba přetlačovaného kombatu.

Jak jsme skončili? Různě. Já byla 33. ze 48 střelců, ale byl to moc pěkný den a příště se polepším. Ostatní se jistě přiznají a pochválí sami. Další mám naplánovanou akci Rejvíz, kterou pořádá v srpnu naše kvočna Pavel.

Pěknou střelbu přeje Veronika.

Kategorie: Reportáže