V neděli 3. listopadu opět nastal čas vyrazit na oblíbenou akci Poslední podzimní šíp. Je to takový střelecký pochoďák, kdy si můžeme v lesním terénu vyzkoušet své schopnosti, které jsme během roku pilovali na cvičišti SEBU.

První část se tradičně odehrávala v lesích u Lán, kde jsme stříleli na figuríny mezi stromy a na pytle, které byly rozmístěné v různých vzdálenostech. Úspěšnost byla na dobré úrovni.

Po vystřídání stanovišť – letos jsme byli pro velký zájem rozdělení do dvou skupin – jsme se přesunuli na Křiniště. Prostorná louka umožnila střelbu na vzdálené cíle a tak jsme stříleli na vzdálenosti 70 a 100 m. U takových vzdáleností je nutné mířit hodně nahoru, takže jsme mířili do mraků a snažili se odhadnout úhel, aby šípy dopadly alespoň poblíž terčů. K nelibosti střelců bylo vidět jak ve výšce úřaduje vítr a odklání šípy do strany.

Druhé stanoviště na louce bylo vybaveno mechanickým zařízením na vystřelování polyuretanových kotoučů, které se lukostřelci snažili zasáhnout v letu. Netrefili jsme sice všechno, ale trefili se všichni.

Závěrečnou částí byla rituální střelba z Čertovky, kterou absolvovali jen zkušení střelci.

Celý den jsem si skvěle užili a už se těšíme na První jarní šíp.

(Fotogalerie)

Mládežníci viděli akci takto:

Tato akce se konala v neděli 3. listopadu 2019. Na tuhle super, jednodenní akci, jsme vyrazili přibližně v půl desáté. První část se konala v lese u městečka Lány. Stříleli jsme v terénu na figuríny a pytle. Poté jsme se auty přesunuli na louku nad Čertovkou. Tam jsme stříleli dálku, nebo jsme trefovali polystyrenová kolečka vystřelená po jednom do vzduchu. Následně, kdo chtěl, mohl si vystřelit z vyvýšeného místa na skále, svůj zničený šíp. Nakonec jsme asi v půl páté nasedli naposledy do aut a odjeli zpět na cvičák. Akce se přes trochu chladné počasí moc podařila a budeme se těšit napříště.

Barča a Stázka.

Kategorie: Reportáže